I DINA KVARTER

Hej alla, under 2017 har vi låtit helt vanliga Huddingebor, och några butiksägare, synas i Huddinge Centrums marknadsföring. Många av er känner säkert igen personer från olika sammanhang, andra är kanske okända men ändå bekanta på något vis. Och det är precis så vi vill ha det, det välkända och trygga bredvid det nya som gör oss nyfikna på att veta mer.
Vi vill höra era berättelser, era historier. Huddinge Centrum är vår mötesplats där alla, oavsett hudfärg, kön eller skostorlek träffas för att gå på date, luncha, köpa presenter, laga tänder och lösa vardagliga situationer. Tack för att ni delat med er av er vardag, utan er är inte Huddinge Centrum den hjärtliga mötesplats vi strävar efter att vara. Vi ses igen i dina kvarter!

DECEMBER 


Huddinge Centrum önskar ett gott nytt 2018.

NOVEMBER 

Malin: Jag kom hem från jobbet som vanligt och tyckte de betedde sig så konstigt. Han satte mig vid köksbordet med en ögonbindel.

Carl-Johan: Jag hade blommor och choklad och gick ned på knä och bad henne ta av ögonbindeln. 

Malin: Det fanns inte en tanke på att han skulle fria. Jag trodde han hade köpt tapeter till sovrummet! 

Carl-Johan: I helgen har vi lånat min farfars sommarställe och ska åka ut dit och ta på oss ringarna. 

Malin: Det är där vi ska gifta oss sen också, det ligger precis vid vattnet med egen brygga så vi tänkte att vi kan komma med båt och att alla står där och väntar på oss. Han är väldigt romantisk den här mannen.


Malin Wieslander, Carl-Johan Kinnbo och Julia Wieslander, provar ringar på Huddinge guldsmedja

OKTOBER


I högstadiet valde jag musik och produktion som inriktning och då hade vi lektioner på Huset. När jag och en kompis hörde att det fanns studio här ville vi spela in en låt. Sen dess har jag fortsatt att komma hit och min röst har verkligen utvecklats av det. Alla här är sjukt duktiga på musik och har lärt mig massor och tränat på tonarter och gehör med mig. Jag försöker vara här så ofta som möjligt och sjunger och spelar in, det blir väl två tre gånger i veckan. Jag kommer absolut fortsätta med musiken. Även om det inte är det yrket jag vill satsa på kommer jag alltid ha det på sidan av. Här på Huset mår jag verkligen bra för här kan man alltid vara sig själv. Speciellt i min ålder är det är inte många ställen där man vågar vara det, men här ser personalen alla på samma sätt.

Daniella Kourie, 16, hänger på Huset i Huddinge

SEPTEMBER


Jag köper nog något här i centrum varje dag faktiskt och jag gör det mesta av min handling här. Att gå och handla mat direkt efter att jag slutat tycker jag är jobbigt, det är rätt mycket kaos när alla är där och det är kö. Så jag smiter i väg på lunchen i stället när det är lugnare. Det är ju så enkelt och nära och alltid finns det något på extrapris som man kan hamstra upp med. Storhandling inför helgerna tar jag oftast på dagtid på torsdag eller fredag. Även om det är ett ganska litet centrum så finns det många bra butiker här. Flera klädbutiker, Systembolaget, apotek, vårdcentral och tandläkare. Allt ligger runt knuten. Vi går ofta runt här, jag och mina kollegor. Alltid hittar man något roligt.

Nina Lindblom, 46, arbetar i Huddinge Centrum

 

 

 

AUGUSTI


Jag har haft affären i 23 år och nu är det jag och Mathias som jobbar här. Nästan alla som kommer in hit har en berättelse. De berättar hur de i sin tur började spela, vad de har ägt för gitarrer och vilka dumheter de gjort, som att sälja en gitarr som skulle vara värd en slant i dag. Det är bara glada människor. Musiklivet här i Huddinge är väldigt aktivt och vi har många bra band som spelar på uteställena på helgerna. Vi har flera etablerade musiker härifrån och de kommer in ibland och handlar. Man blir ju kompis med alla, inte bara de som har band, utan även vanliga människor som kommer in till butiken.

Britt Sundvall, 67, äger Huddinge Musik

JULI


Jag har jobbat inom kulturbranschen i hela mitt liv. Skrivit kokböcker, varit matskribent, kock och musiker. Så när vi serverade vår första lunch på Folkes i januari 2012 så kändes det helt rätt. Vår marknadsföring har varit mun till mun-metoden och då kommer det nya, nyfikna och hungriga människor till restaurangen. Vi är helt enkelt intresserade av matlagning och gör allt själva. Halvfabrikat kommer inte ens in genom dörren. Man bryr sig om hur maten presenteras på tallriken och vad gästerna tycker. Det här huset är inte bara en restaurang, vi har också föreningsliv och konserter på kvällarna. Här finns allt från bra jazz till konstutställningar. Kreativiteten spirar helt enkelt i Huddinge Centrum.

Tobias Holmberg, 40, VD för Folkes Bistro i Huddinge Centrum

JUNI

 

Huddinge var ett samhälle i Stockholms skugga när jag var grabb. Vi hade inte mycket kultur här, egentligen bara matinéföreställningarna för 65 öre på söndagar. Andra aktiviter fixade vi själva, som löpartävlingar runt kvarteret. På vintrarna tog jag moppen – med skridskorna på mig – för att spela hockey i Snättringe. Det fanns några småaffärer runt om i Huddinge som sålde livsmedel, men annars var det Huddinge Centrum som gällde. Där låg alla butiker i en barackbyggnad som kallades ”liggande skyskrapan” eftersom den var så avlång. Jag är glad att de inte byggde ett innecentrum när de byggde om. De öppna torgen och gatorna som är nu ger en trevlig känsla och en fin stadsbild att gå i.

Gunnar Viktorsson, 74, uppvuxen i Huddinge

 

MAJ


Magnus:
Måndag är enda dagen då vi inte har något inbokat på hela veckan. Annars har barnen dans, simning, ridning eller friidrott. 

Hanne: Vi jobbar ganska mycket och sen ska vi ju försöka hinna med att träna lite själva också.

Magnus: Det blir att vi hämtar barnen efter skolan, äter sen middag och sen är det bara att gå och lägga sig. Ibland ställer det så klart till sig. Det är tyvärr ganska sällan vi äter middag ihop, men fredagarna har vi alltid tillsammans. 

Hanne: Då har vi fredagsmys i soffan, äter en god middag tillsammans och äter popcorn och ser på tv.


Hanne och Magnus Eidebo, bor i Huddinge med barnen Julia och Nora

APRIL


När jag var liten så kände vi några som spelade tvärflöjt och jag tyckte det såg så coolt ut. Första gången jag testade kändes det häftigt att hålla i instrumentet och jag fick faktiskt ljud i den. Nu har jag spelat i snart fyra år. Man kan spela typ vilken låt som helst på tvärflöjt. Waiting for love av Avicii är rolig att spela. När vi har karnevalen så går vi runt nere i centrum i ett tåg och jammar loss. Det känns så coolt när alla har lärt sig samma låt och när olika instrument spelar tillsammans. Vi har också en konsert på en av scenerna med orkestern jag spelar i. Det är alltid jättemysigt!
 

Ida Säfvestad, 11, spelar tvärflöjt i Kulturskolan Huddinge

 

MARS


Jag kliver upp klockan 6 varje morgon och går ut med mina tre hundar innan jag skjutsar mina barn till skolan. Det är tidiga morgnar men jag gillar att gå upp tidigt, annars missar man ju hela dagen. Jag har stått här länge, så jag känner igen nästan hela Huddinge. Det är ett väldigt socialt jobb och jag träffar alla sorters människor här. De är så trevliga och folk gillar mig. Jag känner mig trygg här och jag kommer stå här så länge jag kan. Huddinge är ett trevligt centrum och jag kommer sakna att stå här den dag jag slutar.

”Korv-Kalle”, 49, har sålt korv i Huddinge centrum i 6 år

februari


Att spela basket är som terapi. När jag spelar så oroar jag mig inte över någonting. Det är bara basket, jag och bollen. Jag älskar frihetskänslan det ger mig och jag har fått jättestarka vänskaper med många i laget.
 Det finns mycket gemenskap inom idrotten här i Huddinge och man lär sig om varandras bakgrunder och bryter fördomar. Sporten är ett sätt för ungdomar att träffas och göra det de älskar tillsammans även om de är olika.

Noha Berhan, 18, forward i Huddinge basket

JANUARI

 

Jag och min kompis Steffo Ekstam har hållit i det här pubquizzet på O’learys i fem säsonger nu och det är alltid hundra procent glädje! Det kommer mycket folk varje fredag och det sporrar oss att förnya och förbättra oss hela tiden. Stora sällskap bokar bord veckor i förväg och det är ett kvitto på att vi gör något bra. Det som gör mig gladast är när andra blir glada för att de vinner. Vi lottar ut en resa sista fredagen varje säsong och ringer upp vinnaren. Det är inte alltid de är här men en kväll när vi ringde upp var vinnaren på plats och vi fick vara med när han jublade när han vann en resa till Chicago. 

Sådana här evenemang är viktiga och det här är nog den enda aktivitet i Huddinge som varje vecka drar så här mycket folk. Det blir en naturlig samlingspunkt för många i området.

Palle Liukkonen, 56, håller i quiz på O’Learys i Huddinge Centrum varje fredag klockan 17:30

Stäng