Stäng

I DINA KVARTER

Huddinge Centrum är en plats fylld av liv och rörelse året om. Här får du träffa kända såväl som okända ansikten som ger dig en inblick i deras vardag. Välkommen hit och dela din vardag med oss!

FILIOLI

Leksaker, presenter och barnkläder ryms hos FiliOli. Träffa Annelie som är butikens nya ägare!

HEMKÖP

Vår och påsk på samma gång, det måste firas. Erik på Hemköp hjälper dig fixa bästa påskhelgen!
Se filmen (FB)

LIFE

Februari är årets mörkaste månad. Kanske. Så behöver det inte alls vara. Titta in på Life och låt dem hjälpa dig med bra tips och goda råd. Vi går mot ljusare tider!
Se filmen (FB)

Collection of Brands

Efter 30 år i klädbranschen känner jag fortfarande att mitt jobb är lärorikt. Varje dag får jag chansen att träffa nya människor som kommer in till oss för att handla kläder åt sig själva, eller som present till någon nära. Det tog några år i början att stabilisera oss här i Huddinge Centrum, men idag ser jag ofta bekanta ansikten komma tillbaka – och som har gjort det under flera år. Det blir ett väldigt personligt jobb när man får bekanta sig med våra stammisar och deras familjer. Till sist vill jag tacka alla er som går ut och handlar för att gynna den lokala handeln i Huddinge - utan er hade vi inte överlevt.

Christian Hadodo, butikschef på Collection of Brands i Huddinge Centrum.

Kicks

Hår och makeup har varit ett stort intresse för mig ända sen jag var 16 år gammal. Det började med att jag hjälpte mina kusiner och vänner med deras smink, och det gör jag än idag. När vi har tjejkvällar brukar det ofta sluta med att jag stajlar deras hår och fixar med deras smink – att få ge någon en makeover är väldigt roligt! I vår butik i Huddinge Centrum har vi smink, parfym och hårvårdsprodukter till kunder i alla åldrar.
Välkommen in till oss!

Mathy Vincent, butikspersonal på Kicks i Huddinge Centrum.

Se filmen (FB): https://www.facebook.com/127172700680584/videos/804131273681919

Intersport

När jag började jobba på Intersport i Huddinge centrum kände jag ­direkt en stark hemmakänsla. Jag föll för Huddinges levande småstadscentrum och dess traditionella handel – som dessutom visade sig ha Stockholms absolut trevligaste kundkrets. Det är verkligen en familjär känsla hos oss, och det är alla möten med våra kunder som gör det så fantastiskt roligt att jobba här. Det gör att jag älskar mitt yrke.

Linda–Li Falkegrim, butikschef på Intersport i Huddinge Centrum

Se filmen

Pagelle

Bland det bästa med mitt jobb på Pagelle är att jag får träffa så många människor. Vi har mycket lokala kunder som brukar komma in till oss med jämna mellanrum och handla kläder till olika tillfällen och högtider. Det blir att man lär känna varandra, och det är spännande att få följa dem genom både små och stora livshändelser. Det är härligt att vi har en så stöttande kundkrets som visar att de uppskattar den lokala handeln.

Matilda Thorell, butikschef på Pagelle i Huddinge Centrum

Romils skrädderi

Efter 40 år som yrkesverksam skräddare känner jag fortfarande att jobbet är roligt och givande. Att arbeta med kläder kräver en god känsla för kvalitet och inte minst ett öga för detaljer. Jag har tidigare haft butiker både på Södermalm och Östermalm, och sedan 2018 driver jag mitt företag här i Huddinge centrum. Vi som jobbar här har många års erfarenhet och kan hjälpa dig med både stort och smått – om det så gäller att sy upp dina favoritjeans eller fixa till en balklänning. Välkommen in till oss!

Romil Aho, Romils Skrädderi & Kemtvätt i Huddinge Centrum

Se filmen

Rizzo (fd Accent)

Att få träffa så många olika människor i mitt jobb är jätteroligt, men också en utmaning. Ofta ska våra kunder ut och resa, och det är spännande att få höra om deras resplaner. Men sen är det många som vill ha en väska till skolan eller jobbet också. Det blir även att jag köper en del väskor till mig själv, men ändå inte överdrivet många, vilket man kanske kan tro med tanke på mitt jobb! I framtiden skulle jag vilja göra en roadtrip i USA och upptäcka olika platser – det finns så mycket att se där!

Eloise Nordeman, butikschef på Rizzo i Huddinge centrum

Se filmen

Casa Buongiorno

För mig handlar matlagning om känsla och fantasi – att man har kunskapen att kombinera råvaror av hög kvalitet till utsökta rätter. Och det är precis vad vi har gjort på Casa Buongiorno de senaste 20 åren.
Jag älskar att laga mat och att ge våra gäster god service och en smakupplevelse att minnas. Vi har väldigt många återkommande gäster och för mig är det ett kvitto på att det vi gör uppskattas hos människorna i Huddinge.

Chico Köprucu, restaurang Casa Buongiorno i Huddinge centrum

Se filmen: https://www.facebook.com/huddingecentrum/videos/533773317324564/

Huddinge Zoo

Min dotter är allergisk mot hundar och jag är allergisk mot katter,
så det var naturligt för oss att skaffa reptiler. Det är trevliga
husdjur – utan päls! Man behöver inte mata ormarna mer än en
gång i månaden, så de är dessutom ganska lätta att sköta om.
Jag hade aldrig haft reptiler innan jag träffade min man, men vi
älskar djur båda två och nu har vi tre ormar, en spindel, en skorpion och två ödlor.

Sara Syrén, djurälskare och stamkund på Huddinge Zoo i Huddinge Centrum

Se filmen: https://www.facebook.com/huddingecentrum/videos/220915629087933/

Arti.Zen

Huddinge Centrum har en väldigt familjär känsla över sig. Man kan stå här bakom kassan och vinka på folk som går förbi flera gånger per dag, det känns väldigt trevligt. Många här i Huddinge känner oss som ”gamla Gallerix”, vilket vi hette innan vi tog vårat nuvarande namn Arti.Zen. Nu har vi hållit till i samma lokal i Huddinge centrum i 23 år.

Hos oss hittar du ramar, gratulationskort, bilder, tavlor och dekorationsprylar för alla smaker. Just nu har vi även fyllt på sortimentet med extra julsaker. Om du inte skulle hitta ett motiv du gillar bland våra posters så kan du ta med dig dina egna bilder och få dem utskrivna i proffskvalitet på vår storbildsskrivare. Som pricken över i kan du dessutom få dina bilder inramade i vår egen ramverkstad. Välkommen in!

Per Gundlach, Arti.Zen Huddinge centrum

 

 

Mold

Mold Eco är butiken för dig som vill shoppa med ett grönt samvete – vårt koncept är att ha fokus på hållbarhet och att produkterna vi säljer ska ha gjort ett så litet avtryck på miljön som möjligt. Att bidra till en hållbar miljö ser vi som en självklarhet, och det är något som vi brinner starkt för. Detta återspeglas i butikens sortiment där du hittar bland annat plastfria leksaker, keramik från lokala hantverkare, inred-ningsprylar av återvunnet material och mycket mer! Och du har väl inte missat att vi har en frisörsalong i lokalen intill? 

Emma Lindtrup, Mold

 

Ur & Penn

Jag har jobbat inom detaljhandeln i 30 år, och här i Huddinge har jag varit sedan januari i år. Innan dess så var jag butikschef i Skärholmen under tolv år. Det är så härligt att arbeta i en butik som denna, som ligger i ett centrum utomhus, jag trivs jättebra här. Vi får in så fint ljus plus att man kan gå ut och ta en nypa luft ibland. Sen är jobbet i butiken mycket omväxlande – men det går fort! Man får vara lite extra snabb när det är mycket kunder. Förutom att sälja klockor och utföra service och batteribyten så säljer vi även mycket hårtillbehör som tofsar och spännen.

Katarina Larsson, butikschef på Ur & Penn i Huddinge centrum

Se filmen

Mango

Jag var anställd på ett sushiställe inne i stan förut och det var där jag lärde mig. I början var det svårt, speciellt att skära laxen. Det tog nog tre månader innan jag lärde mig att skära rätt. Efter ett tag ville jag utmana mig själv och starta ett eget ställe och en kompis tipsade mig om en lokal i Huddinge Centrum. Nu har vi både stammisar och nya kunder som kommer hela tiden. Att driva restaurang är väldigt stressigt, men alla som jobbar här är väldigt koncentrerade och duktiga på att samarbeta. Nu står jag själv inte längre i köket så ofta, men då och då hoppar jag in. Ibland kan jag sakna det!

Emma Yang, driver Mango Sushi och Thai i Huddinge Centrum

Se filmen

Sjödalssalongen

Jag och brorsan har haft den här salongen nu i minst tio år. I början var jag anställd som frisör innan vi tog över, så jag har jobbat här i femton år. Det går bra att jobba med min bror. Vi samarbetar och är ett bra team, det är ju ett familjeföretag. Som frisör kan man aldrig riktigt ha en dålig dag och stå och sura på jobbet, man måste hela tiden vara social och trevlig och prata med kunderna. Man får ju veta väldigt mycket om sina kunder och stammisarna lär man ju känna väldigt bra. Folk i Huddinge är väldigt trevliga att jobba med och de är jordnära och inte alls snobbiga eller otrevliga. Jag har några trogna kunder från femton år tillbaka, trots att jag har varit mammaledig tre gånger. Men de har kommit tillbaka till mig.

SANDRELLA IBRAHIM, FRISÖR PÅ SJÖDALSSALONGEN

Se filmen (FB)

FiliOli

Det bästa med att ha en barnbutik är alla kunder. Huddinge har ett väldigt trevligt
centrum som är lagom stort, så man kommer kunderna nära. Vi har ju varit här i nio
år, så vi har ju verkligen fått följa dem och vi har blivit som en liten familj. Folk blir
gravida, får barn, barnen får syskon, någon blir mormor eller farmor. Här händer det
bara positiva saker. Leksaker är nytt hos oss sen vi flyttade till den nya lokalen, tidigare
hade vi bara barnkläder. Men leksaker har alltid legat mig varmt om hjärtat och jag har alltid
tyckt att det har varit roligt. Det är viktigt att ha sitt barnasinne kvar!

ARJA HERMANSSON, ÄGARE AV BARNBUTIKEN FILIOLI I HUDDINGE CENTRUM

Se filmen

Rå & Så

Många har en fördom om att vegansk mat bara är en gurka och quinoa. Vi gör all
mat själva här och vill att folk ska se att det är en hel måltid med goda smaker som
man blir mätt av. Men också att folk ska inspireras och känna att det här kan jag
faktiskt göra hemma själv. Huddinge Centrum ville ha något fräscht och hippt och
nu är det är ganska exakt två år sedan vi kollade på lokalen för första gången. Det
kändes naturligt att öppna här i Huddinge, för jag är ju härifrån. Jag har varit föräldraledig i det här
centrumet och jag har vuxit upp här och då ser man ju vad som kanske saknas. Jag tänker att om
jag behöver något, så måste det finnas fler som känner likadant.

MIRIAM ANDERSSON, ÄGARE AV RÅ OCH SÅ I HUDDINGE CENTRUM

 

Delikatessboden

Kring jul så är det galet, hysteriskt och fruktansvärt roligt här. Ju närmare julafton vi kommer, desto högre tempo är det. De sista dagarna är det knappt så man kommer in i butiken för folk ska köpa presenter och delikatesser till julbordet. Men på något sätt verkar alla kunna gå ned i varv när de kommer till oss och de kan gå runt och titta bland hyllorna och få några idéer när de väntar på sin tur. Man blir ju lite nördig också när man håller på med sånt här och det finns saker man verkligen kan längta efter när det är jul. Som att Stiltonosten och de goda Cheddarostarna kommer. Det är mycket gott att se fram mot och det är verkligen som en liten tomteverkstad här från morgon till kväll.

Lottie Jirhage, ägare av Delikatessboden i Huddinge centrum

Se filmen (FB)

Collection of Brands

Jag gillar Huddinge Centrum kring jul. Butikerna gör så fint i sina skyltfönster, människor
tänder ljus i lägenheterna. Jag gillar det traditionella sättet att julskylta med granris, glitter och
ljus, märkeskläder och jul. November är så mörk innan snön kommer, vi behöver det ljusa
och glada. Människor blir gladare när julstämningen rullar in. Det är roligt med julmarknaden
med allt julpynt, julgodis, julmat och allt möjligt. Jag vill gärna ha fler mysiga aktiviteter för att
höja stämningen ännu mer. Kulturskolans Luciatåg är alltid populärt och vackert!

CHRISTIAN HADODO, BUTIKSÄGARE COLLECTION OF BRANDS I HUDDINGE CENTRUM

Se filmen (FB)

Twilfit

Vi öppnade i Huddinge i september 1995. Då jag var med och öppnade butiken och det var jättekul. Jag var här i drygt tre år, men så fick jag chansen att komma till Twilfits största butik i Gallerian inne i stan och jag ville anta den utmaningen. Det var en jättestor skillnad för det är ju lite speciellt med Huddinge i och med att det är ett utomhuscentrum. Det blir mycket mer levande tycker jag än när man jobbar inomhus. Jag kom tillbaka hit för två år sedan och det kändes naturligt. Kunderna är fantastiska och centrumet har inte förändrats jättemycket, men när jag jobbade här sist var jag ju ung och hade inga barn. Nu är jag lite äldre och har ett vuxet barn, så den största förändringen är nog min egen.

Anna Jannerstad, butikschef på Twilfit i Huddinge centrum

Se filmen (FB)

Skoman

Huddinge centrum är för mig ett trevligt, litet gemytligt centrum. Det florerar mycket folk här och det blir en naturlig mötesplats för folk som passerar från pendeln. Jag har jobbat i lite olika centrum och jag upplever att folk här är glada över att det finns ett bra utbud och gärna gynnar sitt lokala centrum. Man borde ta vara på det mer och skapa en ännu mer mysig torgkänsla, lite mer levande på eftermiddagar och kvällar. Människorna här vill prata, umgås och träffas och vi har många stammisar som kommer in till oss. Vi som jobbar i Huddinge centrum ska vara bra ambassadörer, så att folk ska känna sig välkomna och trygga här och vilja komma tillbaka.

Paulina Helje, butiksansvarig Skoman i Huddinge centrum

 

 

 

Akademibokhandeln

Att läsa är ju nyckeln till allt och det viktiga är att man läser. Det har jag sagt till mina
barn också, det spelar ingen roll vad det är, läs serietidningar om det är det ni gillar,
läs reglerna till ett spel, det är helt okej! Huvudsaken är att de läser. Vad du än gör i livet
så måste du kunna läsa. Kör du bil så måste du läsa på vägskyltar och ska du handla
så måste du kunna läsa på förpackningar. Det är grunden för att kunna lära sig någonting och man
utvecklar sitt ordförråd och tränar upp hjärnan. För mig är det nog lite meditativt med läsning, det
är så jag kopplar av. Du upplever en helt ny värld när du öppnar en bok. Du kan resa till Paris, till
en fantasivärld eller tillbaka i tiden. Man får uppleva någonting annat och det är så häftigt.

Malin Sjödin, jobbar på Akademibokhandeln i Huddinge Centrum

Se filmen (FB)

Huddinge Friidrott

Izabella: Jag gillar att det är en individuell sport och att man får stå för det man gör själv. Misslyckas jag är det bara mig det faller på, inte ett helt lag. Det ger mindre press.

Marion: Mitt främsta mål är att hålla mig skadefri, men också att kunna tävla för Sverige. Men det handlar om mer än att bara ha drömmar. Sömnen, kosten och skolan ska också gå ihop.

Izabella: Det kan bli mycket att hinna med när man går i skolan också, men man ser inte träningen som ett måste eller en läxa. Vi gör det ju för att vi tycker att det är kul.

Vendela: Ibland går det upp och ned, men känslan när man sen tar ett personbästa och landar i mattan och ribban ligger kvar. Det går inte att beskriva, det är lyckorus.

Vendela Einberg, 15 år, Marion Sackey-Mensah, 19 år, Izabella Ripsweden, 18 år, friidrottar i Huddinge AIS

Se filmen (FB)

Johans Blommor

Det är roligt nu när våren börjar och man får bulla upp med alla färger och alla olika sorters blommor. Beroende på säsong har jag mellan 300 och 400 sorter, men mina favoriter är liljor och pelargoner. Jag har stått här på torget i Huddinge centrum i 30 år och vi är ju en färgklick. Det ser nästan ut som en öken efter att vi stängt på kvällarna, haha. Folk tycker att det är jättetrevligt med blommorna på torget och de säger att de är glada att jag står här. Det är alltid roligt att höra. Man känner de flesta och många kommer varje dag och köper en liten blomma. Det är många äldre, men det har också blivit allt fler yngre med barnvagn som kommer förbi och det är jätteroligt.

Johan Skagmark, säljer blommor på Sjödalstorget

Se filmen (FB)

Kulturskolan Huddinge

Drömmar handlar om att lära sig att uppnå något. En del av mina elever här på Kulturskolan i Huddinge Centrum drömmer om ett liv eller en karriär som musiker, men jag har också de som vill jobba med något helt annat. Det viktiga för dem är inte att spela trummor, utan att de får lära sig att de kan uppnå något om de vill och försöker. Kanske blir det en karriär eller livsstil, eller så stannar det som en hobby. För många är det en möjlighet att lära sig något om sig själv. Jag känner mig ödmjuk inför att få vara med i den processen hos en ung människa, det känns häftigt när de ger mig det förtroendet.

Fredric Käld, slagverkspedagog och coach på Kulturskolan i Huddinge Centrum

Se filmen (FB)

Huddinge handboll

När vi började 2015 var det väldigt kaotiskt med 30 barn i olika åldrar, men nu har vi en grupp på 7- och 8-åringar som kommer en gång i veckan. Har man en vettig fritidsaktivitet så gör man inte annat bus och känner man varandra genom handbollen så bråkar man inte med varandra. Det är jätteviktigt att få känna att man kan vara stolt över att få tillhöra något och målet är att barnen ska få en chans att röra på sig, träffa nya kompisar och umgås i grupp. Det finns så många häftiga ungar som är värda det här. Det är ballt att spela handboll.

Maria Bresell, 50 år, leder ett integrationsprojekt inom Huddinge handboll

Se filmen (FB)

Life Hälsa för alla


Jag är förvånad över att jag har så många kompisar som inte alls förstår hur man tar hand om sig själv och sin hälsa. Det absolut bästa och enklaste tipset är att börja med en vettig frukost och allsidig kost med protein, grönt och fibrer. Jag äter fisk säkert sex dagar i veckan. Vi bör bli mer hälsosamma 2018, det är väldigt enkelt och vi kommer må så mycket bättre. Äter vi rätt mat orkar vi mer både fysiskt och psykiskt. Ibland kan man behöva lite extra hjälp av någon vitamin eller mineral som en liten försäkring. Det är ta mig tusan mitt stora mål i år, att alla som inte varit inne hos oss tidigare ska våga gå in och upptäcka att det inte är så konstigt att be om råd.

Rikard Furusten, VD Life Hälsa för alla i Huddinge Centrum