Stäng

JOKKMOKKSDAGARNA 23-27 OKTOBER 2019

Årets arrangemang bjuder på ett brett och färgstarkt utbud av handel, kultur och nöje. Vi är också stolta att presentera en mängd nya inslag, som jojkworkshop och lapptäcksworkshop. Dessa programpunkter äger rum på Folkes och vi hoppas att så många besökare som möjligt ska hitta dit. På Folkes kommer du också att hitta stickcaféet där du kan lära dig sticka Maria Larsson Märaks Skaitevante. På lördagen bjuder matkreatören Eva Gunnares på sin populära föreläsning om smaker från Jokkmokk, som har blivit en mycket uppskattad del av Jokkmokksdagarna.  

Under fyra dagar förvandlas Huddinge Centrum till ett Jokkmokk i miniatyr med kommers, snabblunch, renburgare, samiska tunnbröd, ett mycket trevligt avbrott i höstlunken. Jokkmokksdagarna präglas av kulturspridning, kvalitet och bjuder på hantverk, Jokkmokks Tenn, sameslöjd, mode, tunnbrödbakning och smakprovning av lokalproducerade varor. Och inte minst, Jokkmokkskorv.

Jokkmokksdagarna mat

Jokkmokks Tenn - hantverk i världklass
I år gästas Jokkmokksdagarna av internationellt erkända Jokkmokks Tenn som med sin mer än tusenåriga smyckes- och brukstradition tar plats med sitt fantastiska hantverk. Vi får möjlighet att se och köpa föremål som alla berättar en spännande historia.

Läs mer om Jokkmokks Tenn här - http://jokkmokkstenn.se/

Jokkmokks tenn

Laponia Leather/CRESS och Fällkniven
För första gången deltar Laponia Leather på Jokkmokksdagarna i Huddinge Centrum. Efter åratal av resultatlöst sökande efter snygga, bekväma och funktionella plagg tröttnade Anders och Birgitta Granberg på att leta och började tillverka sina egna skinnkläder. CRESS skinnkläder är unikt designade plagg i absolut högsta kvalitet, kläder som håller för en aktiv livsstil samtidigt som de säger något om sin bärares identitet.

Läs mer om CRESS här - http://cress.se

Laponia Leather

Laponia Leather är också återförsäljare av produkter från Fällkniven, en av Sveriges främsta knivspecialister. Fällkniven är ett genuint familjeföretag med rötterna djupt rotade i den norrbottniska myllan. Företaget startade redan 1984 och utvecklingen av de egna knivarna började 1987.

Läs mer om Fällkniven här - http://fallkniven.com

Fällkniven

 

  

 

MARKNADENS ÖPPETTIDER

Onsdag-fredag 10-19
Lördag 10-16
Söndag 11-15

AKTIVITETER PÅ FOLKES

MODEVISNING

Modevisning Atelje Midnattssol
Ateljé Midnattssol visar sina
vackra kläder på Folkes
Fredag kl.16
Lördag kl.15
Försäljning torsd-lördag
(Folkes)

STICKCAFÉ

Stickcafe
Lär dig sticka Maria Larsson Märaks Skaitevantar.
Torsdag kl.14-16 Folkes bistro

Workshop lapptäcksteknik

Workhop lapptäcksteknik
Hanna Westman leder en workshop i lapptäcksteknik.
Fredag kl.15-18 Folkes

Essense of Lapland

Eva Gunnare Essense of Lapland
Matkreatören Eva Gunnare tar dig med på en smakresa: Jokkmokks åtta årstider i smak och bild
Lördag kl.12.30-15 på Folkes.

JOJKWORKSHOP

Jojkworkshop
Prova på jojk med Juhan Niila Stålka
Lördag kl.15 på Folkes
Såhär låter det

Helena Länta

Helena Länta
Helena Länta berättar om sitt renskötarliv och låter er smaka av renen.
Lördag kl.11 på Folkes